Анонімний жертводавець залишив 162 діаманти, вартість яких оцінюється в 230 тис. доларів, у ящику для пожертвувань храму Тірумали Венкатешварі в індійському штаті Андхра Прадеш.
Діаманти були виявлені, коли ящик був розкритий для чергового збору та перерахунку пожертвувань. До коштовних каменів було додано чек на їх купівлю у великій ювелірній мережі, що має безліч магазинів в Мумбаї.
За словами храмових служителів, в ящику для пожертвувань не виявляли таких значних приношень вже багато десятиліть. Зазвичай дарувальники особисто передають такі дорогі пожертвування спеціально уповноваженим служителям.
Найдорожчим предметом, переданим в дар храму за останні десятиліття, був прикрашений діамантами вінець вагою 2,5 кг і вартістю понад 8,2 млн. доларів. Його пожертвував екс-міністр туризму штату Карнатакі Галі Джанардано Редді, який в даний час відбуває тюремне ув`язнення у справі про незаконні гірничорудні роботи.
Храм Тірумали Венкатешварі в місті Тірупаті присвячений одній з форм Вішну. Святилище є найбагатшим індуїстським храмом і найбільш відвідуваною культовою спорудою в світі, на Заході його називають "індуїстським Ватиканом". В середньому щодня в храм приходять від 50 тис. до 100 тис. віруючих, а в дні великих релігійних свят їх число досягає 500 тис.
Maranatha.