Київ. 9 грудня. УНІАН. Київська міська державна адміністрація припинила плани щодо оголошення відкритого концесійного конкурсу на енергетичні активи, які орендуються нині ПАТ «Київенерго».

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив глава КМДА Олександр ПОПОВ у п`ятницю в Києві.

«Ми заморозили це питання, і коли повернемося до нього – поки що невідомо», - сказав О.ПОПОВ, зауваживши при цьому, що в будь-якому разі це питання буде вирішено двома шляхами: або самостійним залученням містом інвестицій на реконструкцію активів, або передачею їх у концесію.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у лютому О.ПОПОВ прогнозував, що питання про передачу в концесію активів «Київенерго» буде вирішено до кінця поточного року.

Теплогенеруючі і теплопостачальні активи планувалося передати в концесію на умовах відкритого конкурсу, оголошеного Київрадою.

Тоді ж генеральний директор найбільшого приватного акціонера «Київенерго» – ДПЕК Максим ТИМЧЕНКО заявляв, що «Київенерго» проводить активні переговори з міською владою з приводу зміни форми юридичної співпраці, зокрема, передачі теплогенеруючих і теплопостачальних активів у концесію компанії.

Нагадаємо, «Київенерго» орендує у міста теплогенеруючі і теплопостачальні активи за договором від 2000 року.

Довідка УНІАН. АК «Київенерго» – акціонерна енергозабезпечувальна компанія, яка забезпечує повний цикл енергопостачання Києва з єдиним процесом виробництва, передачі, розподілу і збуту електричної і теплової енергії кінцевим споживачам. Генерація електричної енергії АК «Київенерго» здійснюється на двох теплоелектроцентралях – ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 загальною встановленою електричною потужністю 1,2 ГВт. Транспортування електроенергії забезпечується мережею повітряних і кабельних ліній загальною протяжністю 11,5 тис. км. Виробництво теплової енергії «Київенерго» виконується на ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, а також на станціях теплопостачання і котельних.

Контрольний пакет акцій АК "Київенерго" (50% +1 акція) належить державі в особі НАК "Енергетична компанія України". 46,82% контролює приватний енергетичний холдинг ДПЕК (м. Донецьк).