З ініціативою не боротися з зображеннями драконів, що є символами 2012 року відповідно до східного китайського календаря, а запропонувати інший символ — перемоги добра над злом — виступили напередодні Нового року священнослужителі Української Православної Церкви.

«У новому році даруйте замість драконів зображення Георгія Переможця!» — закликав віруючих прес-секретар Блаженнішого Митрополита Володимира, голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоієрей Георгій Коваленко.

У нашому суспільстві вже протягом багатьох років існує традиція відзначати не новий рік благості Божої, а «рік кролика» чи «тигра». І на думку отця Георгія, спробувати подолати цю тенденцію можуть православні віруючі саме у 2012-му, запропонувавши замість символу зла — дракона, символ перемоги добра над злом — образ святого великомученика Георгія, який перемагає змія.

Відео дня

А сайт Донецької єпархії «Донбас Православний» запропонував читачам цілу «антидраконівську підбірку».

Як наголошує головний редактор сайту, прес-секретар єпархії протоієрей Георгій Гуляєв, у випадку з драконом, як символом 2012 року, православні віруючі мають чітко називати біле білим, а чорне чорним. А дракон, хоч яким би симпатичним його не намагалися зображувати на календарях та листівках, завжди був і залишається символом зла.

«…Дракон - це втілення зла, це той місткий символ, коли людина визнає й чітко визначає, що хитрість, підлість, жорстокість - це погано. І саме проти цього завжди боролися християни - у своїй душі, а воїни боролися з ворогом».

Тож «місце дракона — під копитом коня святого Георгія» — зазначається на сайті, а не в оселях православних християн.

«Православіє в Україні»