Влада Кельна офіційно засудила полювання на відьом 400-річної давнини, пише Koelnische Rundschau.

Вони зробили це на прохання 65-річного євангельського священика і викладача уроків релігії Хартмута Хегелера (Hartmut Hegeler).

За його словами, для нього важлива була не стільки юридична реабілітація засуджених за чаклунство, скільки морально-етична позиція міської ради.

Відео дня

У період з 1446 по 1662 в Кельні більше 100 осіб звинуватили в чаклунстві й щонайменше 38 з них стратили. Найвідомішою серед них стала справа голови кельнського поштамту Катаріни Хенот (Katharina Henoth), яку катували, задушили і спалили як відьму. Проте насправді причини її переслідування були, швидше, політичними.

За реабілітацію Катаріни Хенот виступили і її родичі: 79-річний Ханс-Йоахім Хіртц (Hanns-Joachim Hirtz) з Кельна і 58-річний Карл-Йозеф Мюнх (Karl-Josef Muench) з Бернсхайма (Bensheim). Вони є нащадками сестри Катарини в 15 поколінні.

Раніше влада назвала на честь Хенот школу і вулицю, а також поставили її скульптуру на вежі ратуші. Міська рада звернулася також до Кельнського архиєпископства з проханням висловити своє засудження полювання на відьом.

Раніше в американському місті Салем, штат Массачусетс, закрився перший офіційний магазин для тих, хто захоплюється темами чаклунства і магії.

Рішення про закриття торгової точки Official Witch Shop, де можна було купити книги, трави та аксесуари для проведення ритуалів, було прийнято її власницею, 78-річної Лорі Кебот.
Корреспондент /Lenta.ru