Через негоду в Україні знеструмлено 205 населених пунктів / Фото УНІАН

У ніч на 14 серпня внаслідок ускладнення погодних умов (дощ, гроза, град та пориви вітру) в Україні сталося знеструмлення 205 населених пунктів у 5 областях.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України. 

Читайте такожПогода на сьогодні: в Україні буде спекотно, на заході пройдуть дощі з грозами

Відео дня

Так, у Чернігівській області знеструмлено 105 населених пунктів, у Львівській - 40, Чернівецькій - 26, Київській - 24 та Житомирській - 10. До відновлення електропостачання залучені бригади обленерго.

У Чернігівській області 13 серпня внаслідок сильного вітру на території 3 районів (Корюківського, Городнянського та Ріпкинського) сталося пошкодження покрівель будівель. В Корюківському районі пошкоджено покрівлю школи с. Перелюб на площі близько 300 кв. м, покрівлі 12 житлових будинків та 13 господарських споруд. У Городнянському районі пошкоджено покрівлю школи з прибудованою майстернею на площі близько 35 кв. м, покрівлю Ільмівської сільської ради на площі близько 10 кв. м, покрівлі 17 житлових будинків та 5 господарських споруд. У Ріпкинському районі пошкоджено покрівлю школи смт Добрянка на площі близько 400 кв. м, покрівлю двоповерхового багатоквартирного житлового будинку на площі близько 100 кв. м, покрівлю 1 житлового будинку. Постраждалих внаслідок негоди немає. 

У Чернівецькій області 13 серпня внаслідок сильного граду в м. Сторожинець було пошкоджено покрівлю Сторожинецької ЦРЛ на площі 700 кв. м та 30 вікон, покрівлю гімназії №1 на площі 900 кв. м, покрівлю гімназії №2 на площі 750 кв. м та 2 вікна, покрівлю ЗОШ №1 на площі близько 4 тис. кв. м та 30 вікон, покрівлю ліцею №1 на площі близько 2 тис. кв. м та покрівлі житлових будинків (кількість уточнюється). Постраждалих внаслідок негоди немає. 

На Хмельниччині внаслідок сильних поривів вітру в с. Мацьківці пошкоджено покрівлю школи на площі близько 150 кв. м. Постраждалих внаслідок негоди немає. 

У Тернопільській області 13 серпня внаслідок сильного вітру та граду в с. Синьків Заліщицького району сталося пошкодження покрівлі школи та 5 приватних житлових будинків. Постраждалих внаслідок негоди немає.  

Остаточна інформація щодо наслідків негоди уточнюється. Місцевими органами влади вживаються заходи щодо надання допомоги населенню та ліквідації наслідків негоди.

Нагадаємо, у середу, 14 серпня, у західних областях України очікується погрішення погоди, оголошено штормове попередження.