Тепло протримається ще тиждень / фото УНІАН

Заступник начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня розповіла, що бабине літо протримається до кінця наступного тижня.

"Вдень буде 17-20 градусів тепла, а вночі, звичайно, прохолодно — 5-8 вище нуля. Через це можливі тумани", - поділилася вона прогнозом у коментарі "Фактам".

Голеня зазначає, що наступного тижня температура може трохи знизитися. Денна коливатиметься в межах 15-17 градусів. А в Одеській та Миколаївській областях ще буде плюс 20-22.

Відео дня

Читайте також"Бабине літо" ще триває: синоптики прогнозують сьогодні майже літню погоду в усіх регіонах країни

"Така тепла й суха погода збережеться до 25-26 жовтня. Можливо, в наступні вихідні в Україну прийде справжня осінь — з дощами й холодом", - йдеться в її прогнозі.

Як розповів народний синоптик Леонід Горбань, тепла погода в Україні протримається ще тиждень, а істотне похолодання прийде лише у кінці жовтня.

"У четвер, 24 жовтня, на українців чекає похолодання на 3-4 градуси. З 25 жовтня денна температура коливатиметься в межах 7-10 градусів, а вночі очікується всього 2-3 градуси вище нуля. І до кінця місяця потепління більше не буде", - прогнозує він.

За його словами, перші морози прийдуть до України в середині листопада. Потім температура підніметься. А на справжню зиму слід очікувати з 12 грудня.

Раніше повідомлялося, що в цьому році довгострокові прогнози на зиму обіцяють і тепло з дощами, і рекордні морози зі снігопадами – найсильнішими за 30 років.