Ілюстрація / REUTERS

Згідно з даними Погода УНІАН, цього тижня в Україні похолодає, у вівторок очікуються снігопади.

У понеділок в Україні без опадів. На півдні до +7°, в інших регіонах до -1°...+4°.

Прогноз на 2 грудня / УНІАН

У вівторок в Україні пройде сніг. Температура вдень на півдні до +7°.

Відео дня
Прогноз на 3 грудня / УНІАН

У середу, 4 грудня, без опадів. Найбільш тепла погода на півдні та заході до +3°. В інших регіонах до -2°...+1°.

Прогноз на 4 грудня / УНІАН

У четвер В Україні мінлива хмарність. Вночі по країні температура -7°...-2°, вдень до +6°.

Прогноз на 5 грудня / УНІАН

В п'ятницю буде сонячно. Вдень на півдні до +8°, в інших регіонах до +6°.

Прогноз на 6 грудня / УНІАН

7 та 8 грудня в Україні без опадів. У суботу вночі найхолодніше буде на сході - до -2°, на решті території -1°...+2°. Вдень температура по країні +2°...+10°. У неділю вночі на заході та півдні температура до -1°, вдень в Україні від +2° до +9°.

Прогноз на 7 грудня / УНІАН
Прогноз на 8 грудня / УНІАН

Народний прогноз погоди в Україні

2 грудня - пророка Авдея Бережного. На Авдея заметіль дорогу замітає, у щілини земні, у тріщини лихі хвороби заганяє. Прилетіли птахи з півночі - до ранніх холодів.

Читайте такожСильні снігопади та ожеледиця: в Україні оголосили штормове попередження

3 грудня - Прокла. До Прокла не чекай від дороги пуття - їздити нею одна морока. Якщо заспівав снігур, а сорока лізе під стріху - бути завірюсі.

4 грудня - Введення в храм Пресвятої Богородиці. У церковному календарі це одне з найбільших свят. Як буде на Введення в сліду вода, то на Юрія трава. Як ляже глибока зима, то готуй глибокі закрома. Похолодало в цей день - зима буде суворою.

5 грудня - Прокопа. Прокіп по снігу ступає - дорогу копає. Прийшов Прокіп - розрив замет. Прокіп доріжку прокопав, а Катерина (7 грудня) закатала. У цей день заглядали і в пташині гнізда: якщо в них багато пуху, сухої трави і соломи - до холодної зими.

6 грудня - Митрофана. Якщо на Митрофана моросить сніг і північний вітер, то 6 червня буде вітер з півночі і дощ бризкатиме.

7 грудня - Катерини. Якщо на Катерину холодно, то буде голодно. Катерина водоюі, то Різдво льодом. Ясна погода на Катерину - до холодної зими.

8 грудня - святого Климентія, Папи Римського. У цей день зима клин клином вибиває. У Климентьєв день мороз насипав білих троянд (снігу). А ось якщо рано півні заспівали в цей день - бути швидкій відлизі.

Детальніше про погоду у вашому місті дізнавайтеся через сервіс Погода УНІАН.