В найближчий час похолодання в Україні не буде / Фото УНІАН

Тепла погода в Україні буде триматися до 20 грудня.

Читайте такожПрогноз погоди на сьогодні: в Україні буде хмарно та без опадів (карта)

Про це розповіла заступник начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня "Фактам".

Відео дня

"Тепло в Україні протримається цього і наступного тижняя, до п'ятниці. Таку погоду обумовлюють повітряні маси атлантичного та середземноморського походження. Вночі буде від 3 градусів морозу до 2 тепла, а вдень - 1-6 градусів тепла. На півдні - до плюс 10. Що ж стосується опадів, то в найближчі дні вони очікуються в Карпатському регіоні: там можливі дощ та мокрий сніг. А 14 і 15 грудня пройдуть дощі зі снігом в більшості областей України. Наступного тижня, до 20 грудня, опадів, найімовірніше, не буде", - повідомила вона.

У п'ятницю, 13 грудня, невеликий дощ очікується у Львівській, Закарпатській та Івано-Франківській областях. Можливі пориви вітру до 12 метрів в секунду. Вдень на Луганщині стовпчики термометрів опустяться до позначки мінус 1, а на півдні покажуть плюс 7 градусів.

У той же час народний синоптик Леонід Горбань розповів, що відлига не затримається надовго і їй на зміну прийдуть зимові морози.

"З 13-14 грудня і до кінця місяця в Україні буде холодно. Спочатку температура опуститься до 6-8 градусів морозу. А 19-23 грудня вночі очікується мінус 12-14. Також буде два періоди сильних снігопадів: з 22-го по 24-е та з 27-го по 29 грудня. Сніг залишиться до Нового року, а перед самим святом вночі стовпчики термометрів показуватимуть 4-6 морозу, не більше. Так що в новорічну ніч у нас будуть і сніг, і невеликий мороз. Ось така погода в грудні нас очікує", - повідомив він.

Напомниим, з 15-16 грудня в Україні очікується потепління.