До кінця тижня дощі покинуть Україну / фото ua.depositphotos.com

Цього тижня в Україні зміниться погода: на зміну дощам і грозам прийде потепління до +28° і суха погода. Однак це буде лише на вихідних, всі робочі дні все ще очікуються опади.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

У понеділок, 14 червня, на Лівобережжі Дніпра очікується ясна і сонячна погода, повітря прогріється до +27°. А в західних областях - похмуро, місцями зливи. До +21°.

Відео дня
Погода в Україні 14 червня / фото УНІАН

У вівторок дощі знову поливатимуть Україну, лише у Львівській, Рівненській та Волинській областях очікується переважно суха погода. На сході, в центрі та півдні України - грози.

Погода в Україні 15 червня / фото УНІАН

У середу, 16 червня, кількість опадів трохи зменшиться. Зливи очікуються лише в центральних і Миколаївській областях. На решті території - або сухо, або невеликі дощі. У Кропивницькому можлива гроза.

Погода в Україні 16 червня / фото УНІАН

17 червня очікується практично така ж погода. Періодично будуть лити дощі, на півдні України - грози. Опади поступово почнуть зміщуватися і в цей день суха погода очікується в західних областях.

Погода в Україні 17 червня / фото УНІАН

У п'ятницю дощі продовжать залишати територію країни. Невеликі опади очікуються в Івано-Франківській та Хмельницькій областях, а також у деяких центральних та на півдні України. Температура підвищиться до +27°...+29° на Заході й до +24°...+ 26° на решті території. У Криму +22°.

Погода в Україні 18 червня / фото УНІАН

На вихідних 19 і 20 червня, в Україні очікується комфортна погода з температурою до +28°. У суботу невеликі дощі очікуються в Кіровоградській, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській та Одеській областях, а також у Криму. А в неділю невеликий дощик може покапати в Чернівцях і Криму.

Погода в Україні 19 червня / фото УНІАН
Погода в Україні 20 Червня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

14 червня - Устина і Харитона. Якщо на Устина дме північно-західний вітер, то погода погіршиться, і можна очікувати сирого літа.

15 червня - Никифор. Вітер 15 червня дме із заходу - найближчим часом буде похолодання.

16 червня - Лука. Якщо в цей день вітер дме з півдня - ярим хороший зріст, з північного заходу - до негоди, мокрого літа, зі сходу - на хвороби. Дощ весь день - буде багато грибів.

17 червня - Митрофан. Якщо вітер дме з півночі - буде погана погода.

18 червня - Дорофея. Починаються найкоротші, горобині ночі. На сході сонця спостерігали за вітрами: якщо погода тепла і ясна - зерно буде великим.

19 червня - День Іларіона. Дме північний вітер - влітку буде багато опадів.

20 червня - день Святого Федота. Дощ на Федота - буде поганий урожай жита. Грім 20 червня - на довгу негоду.

Вас також можуть зацікавити новини погоди: