В Україні оголосили штормове попередження / Фото УНІАН

На завтра, 18 вересня, в Україні оголосили штормове попередження. Зокрема синоптики попереджають про дощі та сильний вітер. Негода очікується майже повсюдно, окрім східних областей та Криму.

Про це у Facebook повідомляє прес-служба Укргідрометцентру.

"18 вересня вночі у західних, північних та Черкаській областях, вдень у Чернігівській, Сумській, Полтавській, Кіровоградській, Одеській, Миколаївській та Херсонській областях значні дощі", - йдеться у попередженні.

Також зазначається, що в західних областях очікуються пориви вітру до 15-20 м/с. Через це оголошено І рівень небезпечності, жовтий.

Штормове попередження в Україні на 18 вересня / фото Укргідрометцентр

Погода в Україні на вихідних

На вихідних практично на всій території України очікуються дощі, а з наступного тижня - спостерігатиметься відчутне зниження температури.

Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр у соціальній мережі Facebook.

Читайте такожНа вихідних Україну заллють дощі й сильно похолодає (карта)

"Цей вікенд принесе до нас сіру та сиру погоду, циклон забезпечить дощі, практично по всій території країни. Температура почне знижуватися, особливо відчутно це буде на початку наступного тижня, коли стануть переважати вітри з північного заходу і почне надходити холодне повітря", - йдеться у повідомленні.

Також висловлюється порада на наступний тиждень не забути приготувати осінній гардероб.

Завтра, 18 вересня, в Україні, крім крайнього сходу, пройдуть помірні, місцями значні дощі, подекуди грози та посилення вітру до 15-20 м/с.

Температура вночі 10-17°, вдень у західних та північних областях 12-19°, на решті території 18-24°.

Крім того, 19-20 вересня невеликі, на півночі та сході країни місцями помірні дощі. Поступове зниження температури вночі до 2-8° тепла, вдень до 6-12°, на півдні країни вночі 8-14°, вдень 13-19°.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: