Україна потерпає від холодів / фото REUTERS

Третій день у країні тримаються суворі морози, подекуди до мінус 26 градусів. Лікарі рятують потерпілих із обмороженням, а волонтери допомагають пережити холоди безхатченкам.

Як витримують такі забуті в Україні низькі температури різні регіони країни – дізнавалися журналісти ТСН.

Читайте такожМорози відступлять та підуть дощі: прогноз погоди в Україні на тиждень (карта)

Так, на Рівненщині міцні морози тримаються вже кілька днів. Лише за вихідні тут від негоди постраждали двоє людей - в них діагностували обмороження. Надзвичайники розгортають пункти обігріву, аби скоротити кількість таких випадків.

У Сумах температура поступово почала підійматися, але вночі ще впевнено тримається -26°...-20°. В області розгорнули понад 600 пунктів обігріву, де можна загрітися та випити чаю. Однак, за даними медиків, вже є перші потерпілі від морозів: двоє людей отримали обмороження кінцівок, ще п'ятеро - загальне переохолодження. За прогнозами синоптиків, в регіоні вже в п'ятницю очікується підвищення температури до плюсових позначок.

В Києві вдень фіксують -14°. У місті розгорнули три десятки пунктів обігріву, третина з яких працює цілодобово. У столиці також не обійшлося без інцидентів. Зокрема, довелось рятувати дитину, яка провалилася під лід, а на Лівому березі під кригу пішов автомобіль. 

Вас також можуть зацікавити інші новини: