Половина Іспанії досі залишається під снігом.

Про це свідчить супутниковий знімок, опублікований Європейським космічним агентством на своїй станиці в Twitter.

Відео дня

Читайте такожМадрид накрив найбільший за останні роки снігопад (фоторепортаж)

Фотографія знята супутником Sentinel-3.

На знімку видно, що більша частина країни все ще засипана снігом після шторму "Філомена". Мадрид став найбільш постраждалим з іспанських міст.

Супутниковий знімок засніженої Іспанії / Фото ESA

Шторм "Філомена" в Іспанії: що відомо

9 січня Іспанія занурилася у транспортний хаос через надзвичайно сильний снігопад, викликаний штормом "Філомена". Сотні людей потрапили в снігову пастку в автомобілях, на даний момент відомо про трьох загиблих.

У провінції Сарагоса від погодних умов помер безхатченко у віці близько 30 років. Ще одна трагедія сталася в місті Міхас - там загинула пара місцевих жителів. Люди виявилися заблоковані в своєму автомобілі через снігопад, а потім його змило водою в річку.

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес закликав громадян утримуватися від поїздок і слідувати інструкціям надзвичайних служб. Влада рекомендувала всім, хто застряг у своєму автомобілі, залишити двигун ввімкненим і використовувати обігрівач. Рекомендується не намагатися прибирати сніг з даху автомобіля.

В автономній області Кастилія-Ла-Манча влада наполегливо закликає людей залишатися вдома. Зазначається, що таких важких погодних умов у регіоні не фіксували з 1904 року.

У Мадриді і восьми провінціях ця негода стала найсерйознішою з 2007 року.