До України йде похолодання / фото ua.depositphotos.com

У суботу, 23 жовтня, в Україні почнеться похолодання - температура повітря поступово почне знижуватися. 21-22 число стануть останніми днями жовтневого тепла й "бабиного літа".

Про це заявили в прес-службі Укргідрометцентру, повідомляє "Суспільне".

"Тепло на кілька днів може повернутися, але починаючи з суботи та неділі буде зміна вітру і тоді вже прийде відчутне похолодання, зниження температури. Вночі будемо відмічати морози подекуди, температура буде знижуватися через північно-західні та північні повітряної маси. В Карпатах може бути сніг, але загалом жовтень можна охарактеризувати як доволі сухий місяць", – заявили синоптики.

Відео дня

Повноцінне похолодання в Україні відчуватиметься вже до 24 числа, кажуть у Гідрометцентрі. Саме в неділю температура знизиться по всій країні.

Читайте такожТемпература в Києві підскочить до +18°, але погоду зіпсує штормовий вітер

"Комунальні служби вже анонсували, що в суботу у столиці почнуть вмикати опалення – це буде дуже доцільно, адже середньодобова температура, як приклад, по Києву буде нижчою 8℃ з цієї неділі. Температура буде падати", – кажуть метеорологи.

Прогноз погоди на 21 жовтня

Як повідомляв, у четвер, 21 жовтня, Україну накриє справжнім осіннім теплом. У деяких областях температура підніметься до +18°...+20°. По всій країні очікується невелика хмарність, без опадів.

Також на цей день майже по всій Україні оголосили штормове попередження.