Екологи прогнозують пересихання річок / фото Марина Григоренко

Екологи прогнозують, що 2021-й рік стане ще спекотнішим, ніж попередній. Це призведе до проблеми з врожайністю, пересихання річок, а питання щодо питної води загострюватиметься, як у нашій країні, так і в усьому світі.

Про це повідомили в прес-службі Національної екологічної ради України, передає РБК.

Читайте такожСиноптик прогнозує, що 2021 рік може стати найбільш неврожайним за сім років

Відео дня

"Очікується, що 2021 рік буде значно тепліший за попередній, який побив рекорди за кількістю днів у році з температурою вище 30 градусів. Потепління стрімко відбувається у північних регіонах України. При цьому степ атакує посуха", - кажуть експерти.

За прогнозом екологів, у південних областях (Миколаївській, Херсонській, Одеській) стануть частими посухи та суховії - їх кількість найближчими роками зросте на 15-30%. У центрі почастішають град, сильні вітри. А ось на захід прийдуть часті рясні дощі, тому повеней там не уникнути.

"Від неприродньо спекотного клімату в першу чергу страждатимуть малі водотоки. Вони будуть міліти, пересихати. За останні двадцять років з карти України зникло більше десяти тисяч малих річок", - кажуть екологи.

Вони наполягають на тому, що Україні потрібна продумана державна водна програма, яка б змогла вберегти більшу частину водойм від катастрофи.

Вас також можуть зацікавити інші новини по темі: