У Києві розцвіли алеї бузку, груш і яблунь.

Про це повідомляється на сторінці Національного ботанічного саду імені М. М. Гришка у Facebook.

Відео дня

Читайте такожТюльпани, іриси та айва: в Одеському ботсаду розпустилися яскраві квіти (фото)

"Хвилюючий момент, коли розцвіли перші квіти на бузку. Цей аромат ви ні з чим не переплутаєте", - йдеться у повідомленні.

Співробітники ботсаду запросили всіх бажаючих прогулятися мальовничими весняними алеями. 

Відвідати ботанічний сад імені Гришка можна щодня, з 8:30 до 21:00.

Довідка УНІАН. Національний ботанічний сад імені Миколи Гришка Національної академії наук України займається проектуванням і створенням нових ботанічних садів і парків, розробкою наукових основ озеленення та фітодизайну підприємств і організацій.

За різноманітністю колекцій живих рослин, масштабами території, рівнем наукових досліджень займає одне з провідних місць серед найбільших ботанічних садів Європи. 

Алея сакур у Херсоні

У Херсоні розцвіла алея сакур. Дерева були подаровані місту послом Японії 4 роки тому.

Дерева висадили на центральному проспекті на честь 25-ї річниці дипломатичних відносин між країнами. Японські вишні прикрасили центр міста буйним рожевим кольором.

У Херсоні і до цього кілька разів намагалися культивувати сакури, і рослини гинули через сильну спеку. Тут, біля міської лікарні, за деревами пильно доглядають медики. Поливають їх і закликають городян дбайливо ставитися до краси, адже японці обіцяли навідатися через 10 років, щоб помилуватися цвітінням подарованих дерев.