REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це Путін сказав у ході виступу на майданчику дискусійного клубу «Валдай».

Говорячи про «нашу поведінку в Криму» Путін заявив, що статутом ООН передбачено право народів на самовизначення.

«Я не розумію, що люди, які проживають в Криму, не мають на це права також як люди, що проживають в Косово. Чому в одному випадку біле вважається білим, а в другому, те саме, біле, оголошується чорним, нісенітниця. Ми з цим ніколи не погодимося», - сказав Путін.

Відео дня

Крім цього, Путін заявив, що в Києві відбувся антидержавний переворот» та «збройне захоплення влади» у результаті багато хто зрадів, а в деяких регіонах злякалися, що до влади приходять люди крайніх поглядів».

Читайте такожМедведєв знайшов винних у зриві туристичного сезону в окупованому Криму

Президент РФ заявив, що в Криму люди провели референдум, рішення про яке прийняв «абсолютно легітимний Крим представницький орган влади - парламент Криму, обраний за українським законом декілька років тому». (Рішення проводилося таємно, досі не оприлюднено відео про ухвалення так званого референдуму - УНІАН).

За його словами, на основі цього референдуму парламент Криму оголосив про свою незалежність і попросився прийняти його до складу РФ.

Він заявив, що суд ООН оголосив, що згоди верховної влади тієї чи іншої країни не потрібно.

Читайте такожПутін назвав США «нуворишами», які ігнорують інтереси Росії

«Пам'ятаєте чудову фразу: те, що дозволено Юпітеру, не дозволено бику. Ми не можемо погодитися з такими формулюваннями. Може бути, і не дозволено бику, але ведмідь ні в кого дозволу питати не буде».

«Він (ведмідь) вважається у нас хазяїном тайги. Він не збирається, і я це знаю точно, переїжджати в інші кліматичні зони - йому там не затишно, але тайги він нікому не віддасть. Я думаю, що це зрозуміло», - заявив Путін.