REUTERS

В.о. заступника Постійного представника України при Організації Об’єднаних Націй Олександр Павліченко заявляє, що Україна закликає Росію засудити спроби бойовиків провести свої “вибори” на Донбасі 2 листопада.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні в Нью-Йорку під час чергового засідання Ради безпеки ООН, на якому розглядалася ситуація в Україні.

“Ми хочемо закликати Росію та проросійських сепаратистів виконати угоду (Мінські домовленості про припинення вогню), яку вони підписали. Зокрема, ми попереджуємо їх, що вони повинні утримуватись від будь-яких провокацій, спрямованих на те, щоби перешкодити майбутнім виборам”, - сказав Павліченко.

Відео дня

Читайте такожООН закликає засудити наміри бойовиків провести власні "вибори" на Донбасі

Разом з тим він наголосив, що українська влада зробить все можливе для проведення справедливих та прозорих виборів не тільки 26 жовтня, а й 7 грудня в окремих частинах Донбасу у відповідності до міжнародних стандартів та українського законодавства.

Також він відзначив, що проведення цих виборів є невід’ємною частиною мирного процесу, а також додав, що вони необхідні “для забезпечення всеохоплюючого діалогу на загальнонаціональному рівні”.

Читайте такожБойовики намагаються знизити явку виборців на Донбасі за допомогою паніки - КВУ

“Закликаємо Росію беззастережно засудити спроби незаконних збройних формувань провести “свої власні вибори” 2 листопада… Москва повинна дати чітко зрозуміти ватажкам бойовиків, що ці кроки завадять мирному процесу”, - підкреслив Павліченко.