REUTERS

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Маріупольської міської ради.

У повідомленні наголошується, що в добре замаскованому місці поряд із лісосмугою було виявлено ручні протитанкові гранатомети типу РПГ-18 і ящики з патронами. При цьому, поряд було знайдено залишки ящиків від стрілецької зброї, які терористи намагалися знищити шляхом підпалу.

За словами військових, на більшості із зразків зброї і ящиків до них чітко видно маркірування, за яким можна зробити висновок, що ці види зброї було випущено ще в Радянські часи і ніколи в арсеналах України їх не було.

Відео дня

За словами командира підрозділу військової розвідки, «можна з упевненістю сказати, що наші розвідники запобігли теракту на півдні Донецької області і, тим самим, врятували життя багатьом людям». «Пріоритетом роботи всіх спеціальних підрозділів у зоні АТО є безпека мирних жителів і запобігання діям незаконних банд-формувань», - наголосив командир.

Читайте такожРосія вивезла з Донбасу 150 тіл вбитих солдатів - ТимчукПро всі подібні випадки порушення терористами умов перемир'я і процесів встановлення миру в регіоні українські військовослужбовці негайно доповідають представникам ОБСЄ, заявили в міськраді.

Як повідомляв УНІАН, 25 жовтня СБУ викрила диверсантів, які готували теракти в Маріуполі.