По мнению Геращенко, только независимые СМИ смогут объективно описать ситуацию / facebook.com/sergei.loiko

Схід України потребує більш якісної, продуманої активної інформаційної політики держави, переконана уповноважений президента з питань врегулювання ситуації у Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко.

Як повідомили УНІАН у прес-службі президента, про це вона сказала під час відкриття фотовиставки «Донбас: війна та мир», на якій зібрані більше 60 робіт українських журналістів, фотографів, волонтерів, бійців добровольчих батальйонів і яка проходить за сприяння уповноваженого президента.

Читайте такожАтака на 32-й блокпост була перевіркою ударної групи бойовиків і військ РФ - Тимчук

Відео дня

Геращенко наголосила на тому, що продумана активна інформаційна політика держави щодо східних регіонів сприятиме нормалізації ситуації та встановленню миру. «Нам потрібно активніше просувати правду про ситуацію на сході країни – як всередині України, так і ззовні, у країнах ЄС в першу чергу», - підкреслила вона.

Уповноважений президента відзначила, що проти України ведеться агресивна інформаційна війна, для перемоги у якій треба діяти ефективно. Надзвичайно важливою є роль незалежних ЗМІ, які щодня інформують громадян України про ситуацію на сході.

За словами Геращенко, у країнах Євросоюзу громадяни та політики також мають знати правду про високу ціну, яку платить Україна за незалежність і відстоювання територіальної цілісності. "Правдиві кадри й емоційна жорстка реальність, зафіксована на цих фотографіях, допоможуть донести позицію до української аудиторії і до політиків в Європі", - наголосила уповноважений президента. 8 грудня виставка буде презентована у Європарламенті для євродепутатів.

Читайте такожЗа добу бойовики та російські найманці 45 разів порушили режим "тиші"

Геращенко зауважила, що у жителів Донбасу ще існує багато міфів і стереотипів щодо політики Києва, а Росія за допомогою пропаганди спотворює суспільну думку. Тому питання національної інформаційної безпеки і продуманої інформаційної політики сьогодні виходять на перший план, підкреслила вона.

Фотовиставка «Донбас: війна та мир» працюватиме у Виставковому залі на Андріївському узвозі, 23 у Києві з 30 жовтня по 2 листопада. До експозиції увійшло 60 фотографій журналістів, учасників АТО, місцевих жителів і волонтерів.