Кабмин начал создание общественного телерадиовещания / Фото УНИАН

Кабінет міністрів України прийняв рішення про створення публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України».

Як повідомили УНІАН у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну, згідно з відповідною постановою, 100% ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» належить державі.

Читайте такожДержкіно заборонило 69 фільмів і серіалів з ​​Пореченковим (список)

Відео дня

Також встановлено, що статутний капітал товариства формується за рахунок майна Національної телекомпанії, Національної радіокомпанії україни, Державної телерадіокомпанії «Всесвітня служба «Українське телебачення і радіомовлення», Державної телерадіокомпанії «Культура», обласних державних телерадіокомпаній, Державної телерадіомовної компанії «Крим», державних організацій «Київська державна регіональна телерадіокомпанія», «Севастопольська регіональна державна телерадіокомпанія», Криворізька регіональна державна телерадіокомпанія «Криворижжя», «Новгород-Сіверська регіональна державна телерадіокомпанія «Сіверська» та Української студії телевізійних фільмів «Укртелефільм», які ліквідуються.

Повноваження з управління корпоративними правами держави стосовно товариства здійснюють Державний комітет телебачення і радіомовлення.

Як повідомляв УНІАН, 17 квітня 2014 року Верховна Рада прийняла Закон «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України».