ЕС постоянно контактирует с РФ по решению конфликта в Украине / фото ZN.UA

Офіційний Брюссель також ретельно відстежує розвиток подій на Донбасі, і в понеділок, 17 листопада, прийме рішення, як на це реагувати, повідомила в Брюсселі прес-секретар верховного представника ЄС Фредеріки Могеріні Майя Косьянчич, передає власний кореспондент УНІАН.

Читайте такожСитуація в зоні АТО впевнено ускладнюється - РНБО

"Ми перебуваємо в контакті з російським представництвом в контексті пошуку політичного врегулювання української кризи і регулярно говоримо, яка наша позиція", - сказала вона.

Відео дня

Відповідаючи на запитання, на якому рівні відбуваються ці контакти, Майя Косьянчич деталізувала, що є кілька можливих рівнів: "політичні контакти, контакти в Москві і, якщо необхідно, контакти в Брюсселі". "Ми використовуємо всі дипломатичні канали, щоб знайти вирішення кризи в Україні", - підкреслила вона.

За її словами, ЄС володіє інформацією про те, що саме відбувається на сході України. "У нас є власна інформація, яку ми отримуємо з різних джерел, наприклад, від делегації ЄС в Україні. Ми також маємо інформацію з інших джерел - ОБСЄ, НАТО", - зазначила Майя Косьянчич.

Вона також нагадала, що саме ситуація на сході України та можлива на це реакція ЄС буде предметом обговорення міністрів закордонних справ в наступний понеділок.