Фото УНІАН

Як повідомляється на сайті Генеральної прокуратури України, слідчим відділом Головної військової прокуратури Генпрокуратури встановлено, що вказаний посадовець у жовтні місяці поточного року протиправно і незаконно сприяв тому, щоб тендер на постачання дизельного пального на потреби армії виграло підприємство з ознаками фіктивності. Сума договору на постачання дизпального для потреб Міністерства оборони України, зокрема сил АТО, становила 443 297 742 гривень.

Читайте такожОпубліковані невідомі раніше матеріали ГПУ часів Євромайдану (документ)

21 листопада цього року слідчим суддею Печерського суду м.Києва за клопотанням прокурора Головної військової прокуратури колишньому директору департаменту Міноборони обрано запобіжний захід – тримання під вартою, з одночасним визначенням застави у розмірі майже 16 млн. грн. Арештований перебуває в слідчому ізоляторі м.Києва.

Відео дня

Як нагадали у ГПУ, слідчим відділом слідчого управління Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання владою та службовим становищем службовими особами Міністерства оборони України (ч.2 ст.364 КК України).

З метою виявлення та фіксації обставин вчиненого кримінального правопорушення слідчим управлінням спільно з працівниками УБОЗ ГУ МВС України в Київській області проведено обшуки за місцем роботи та проживання вищевказаних осіб, зокрема в одного із заступників міністра оборони України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.