/ АПУ

Про це повідомляється на сайті парламенту.

Тексту законопроекту наразі не оприлюднено.

Як повідомляв УНІАН, 16 жовтня президент України Петро Порошенко підписав ухвалений Закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Відео дня

Документ передбачає тимчасовий порядок організації місцевого самоврядування, діяльності органів місцевої влади в окремих районах Донецької та Луганської областей. Особливий порядок на зазначених територіях запроваджується законом тимчасово, на три роки.

Згідно з законом, управління в містах, селах і селищах здійснюється територіальними громадами через органи місцевого самоврядування відповідно до Конституції і законів України. Позачергові вибори депутатів районних, міських, районних у містах, селищних, сільських рад, сільських, селищних і міських голів в окремих районах Донецької і Луганської областей призначаються на 7 грудня 2014 року.

Водночас 2 листопада на окупованих територіях Донецької та Луганської областей підтримувані Росією терористичні угруповання організували вибори глав «республік» і депутатів "народних рад" «ЛНР» і «ДНР».

Читайте такожНаступне засідання Ради відбудеться 2 грудня

Офіційний Київ, Євросоюз і США засудили проведення цих «виборів» і не мають наміру визнавати їхні підсумки. Росія ж вважає, що «вибори» в «ДНР» і «ЛНР» 2 листопада відповідають Мінським домовленостям.

4 листопада Порошенко запропонував Раді національної безпеки та оборони і Верховній Раді скасувати Закон "Про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей". За словами президента, ключовим елементом цього закону було проведення місцевих виборів і передача частини владних повноважень органам місцевого самоврядування.

“На жаль, цей варіант був відкинутий. І я переконаний, що і РНБО, і Верховна Рада підтримають наше рішення і скасують дію цього закону як такого, що відіграв свою надзвичайно важливу роль”, - сказав він.

РНБО ухвалила рішення внести до ВР законопроект про скасування цього закону.