REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, під час круглого столу на тему "Нова Верховна Рада: синергія молодості і досвіду чи майданчик розбрату і конформізму?" народний депутат від "Батьківщини" Іван Крулько заявив, що "з першого дня, як тільки закінчилися вибори, всі почали пророкувати парламенту цього скликання недовге, коротке життя".

Читайте такожКабмін склав повноваження перед новообраною Радою

На його думку, від того, наскільки парламент реалізовуватиме очікування людей, залежатиме, "чи він пробуде всю свою каденцію, чи нам доведеться сходити на дострокові парламентські вибори".

Відео дня

У свою чергу народний депутат від Радикальної партії Дмитро Лінько зазначив: "Усі говорять про це, і це очевидно, що Верховна Рада може бути недовго". "Ми можемо піти на вибори дуже скоро", - сказав він.

Водночас, політолог Олеся Яхно вважає перебільшеною думку про те, "що склад Верховної Ради буде короткотерміновим". "Мені здається, що головним стимулом, скріпою буде союз президента і прем'єр-міністра. Від того, наскільки від буде стійким, залежить в цілому і стійкість парламенту", - сказала вона.

Крім того, на думку Яхно, зв'язки між групами журналістів чи комбатів із різних фракцій у Верховній Раді будуть сильнішими за дисципліну всередині фракцій.

Колишній народний депутат Олесь Доній вважає, що "тертя між Порошенком і Яценюком", яке порівнюють із "тертям між Ющенком і Тимошенко", - це "дуже добре". "Це одна з небагатьох ознак, що виживе і дрібний, і середній бізнес, і громадянське суспільство", - сказав він і додав, що "щастя для держави, шо є конкурценція".

Як відомо, 27 листопада почала роботу Верховна Рада України VIII скликання.