REUTERS


Про це він сказав під час круглого столу в рамках проекту «Схід + Захід», ініційованого інформаційним агентством УНІАН, телеканалом УНІАН-ТБ і Телевізійної служби новин каналу «1+1».

”Насправді немає в Україні нав`язаного якогось Росією сценарію. В Україні відбуваються два... наративи, що є два українські, насправді, сценарії”, - сказав Рибачук.

Зокрема, за його словами, до цих сценаріїв розвитку України відносяться з одного боку ”збереження того олігархічного чи феодального клубу, як називають, і це система - треба сказати те, - що вона пережила і потрясіння Євромайдану і зараз ми бачимо, що на сучасній політичній карті України багато чого пояснюється тим, що ключові впливи великих там бізнесових груп на всіх рівнях від президентського до парламентського збереглися”.

Відео дня

Читайте такожУряд буде змушений підняти пенсійний вік для українців - економіст

За словами Рибачука, з другого боку, це ”інша Україна, яка там з кров`ю, можливо з наївністю, дещо з романтизмом, але і героїчністю народжується”.

Рибачук пояснив, що до другого варіанта відноситься Україна, яка представлена громадянським суспільством, і яка має декілька десятків депутатів у парламенті та підтримує європейський вибір, а також громадяни, які дали президенту України Петру Порошенку перемогу в першому турі та більше ніж 300 голосів у підтримку європейського курсу. ”Це інша Україна”, - наголосив він.

”Насправді, коли європейці починають говорити, то як правило розмови про Україну закінчуються тим, що робити з Путіним... і що робити з Росією? Це дорога в нікуди. І мені дуже сподобалася саме ця думка, що давайте не думати, що там буде з Путіним і що там робити з Росією, а давайте підтримаємо цю європейську Україну, тому що її успіх, це успіх кожного”, - наголосив Рибачук.