22 січня на Майдані почався відлік жертв / Фото УНІАН

Рано зранку 22 січня, близько шостої години, біля стадіону "Динамо", де перед тим тривали напружені сутички між мітингувальниками та силовиками, кількома пострілами було вбито 20-річного українця вірменського походження Сергія Нігояна. На той час між майданівцями та силовиками іще тривало "перемир'я".

За висновками МВС, у Сергія Нігояна були виявлені тілесні ушкодження від 2 проникаючих сліпих дробових поранень грудної клітини з пошкодженням легень та серця, а також непроникаюче поранення у скроневій ділянці голови, спричинені "картеччю на основі сплаву свинцю". 

Нігояна поховали у селі Березнуватівка Солонянського району Дніпропетровської області 26 січня. З нього почався відлік жертв на Майдані, яких пізніше назвали "Небесною сотнею".

Відео дня
REUTERS

Вже об 11 годині ранку у ЗМІ з'явилися повідомлення про смерть ще одного мітингувальника. 

"Він був застрелений, поранення в грудну клітину в області серця і поступив у медчастину близько 8 години ранку вже без пульсу", - повідомив черговий лікар.

Загиблим виявився 25-річний громадянин Білорусі Михайло Жизневський. За даними МВС, смерть настала від наскрізного вогнепального поранення грудної клітини з пошкодженням аорти в області серця, спричиненого "мисливською кулею".

Загиблого поховали увечері 28 січня на цвинтарі біля селища Знамя Труда у Гомельському районі Білорусі.

Ігор Луценко вижив після викрадення

Близько 15-ї години ЗМІ повідомили про знайдення тіла зі слідами тортур у Бориспільскому районі Київської області. Вже ввечері підтвердилося, що це учасник Євромайдану - загинув Юрій Вербицький, якого викрали разом з громадським активістом Ігорем Луценком напередодні. Свідки заявляли про численні переломи, травми та забої на тілі, однак офіційною причиною смерті назвали переохолодження.

Вербицького поховали на Личаківському цвинтарі у Львові 24 січня.

Знайдена на Грушевського гільза 12 калібру / Дмитро Гнап

Також 22 січня до Київської міської клінічної лікарні № 17 швидка допомога доставила пораненого під час сутичок в грудну клітину (за деякими даними, бронебійною кулею 12 калібру - як і використовувані "Беркутом" рушниці "Форт") 45-річного чоловіка, який помер, не приходячи до тями, 25 січня після двох операцій. Загиблого звали Роман Сеник.

Поховали Сеника 27 січня в селі Наконечне Друге Львівської області.

Олександр Бадера помер від наслідків побиття

22 січня біля стадіону "Динамо" на Грушевського зазнав жорстокого побиття 66-річний киянин Олександр Бадера.

Чоловік залишався притомним, однак не звертався до лікарні через небезпеку бути затриманим або викраденим. Помер 28 січня від отриманих травм.

Похований в селі Мала Солтанівка Васильківського району Київської області.