РФ должна прислушаться к решению ПАСЕ / echrblog.blogspot.com

Україна закликає Росію дослухатися до голосу Парламентської асамблеї Ради Європи і здійснити конкретні кроки для виконання прийнятої 27 січня резолюції ПАРЄ «Гуманітарне становище українських біженців та переміщених осіб».

Як ідеться у коментарі речника МЗС Євгена Перебийноса, переданому агентству УНІАН Департаментом політики і комунікацій МЗС, ПАРЄ продемонструвала однозначну підтримку України та рішуче засудила дії Росії, спрямовані на порушення територіальної цілісності і суверенітету нашої держави. ПАРЄ визнала, що саме пряме втручання РФ спричинило виникнення і погіршення ситуації на Донбасі.

Читайте такожКомітет ПАРЄ прийняв поправку про позбавлення права голосу делегації РФ до квітня

Відео дня

Підтримуючи позицію України щодо необхідності неухильного дотримання всіма сторонами кожного пункту Мінських домовленостей, ПАРЄ закликала Росію припинити дестабілізацію ситуації в Україні та надання військової підтримки незаконним збройним угрупованням, а також використати свій вплив на них з метою виконання Мінських домовленостей. Асамблея приєдналася також до інших держав та інституцій з вимогою до Росії здійснювати поставки гуманітарної допомоги виключно за погодженням з урядом України та у відповідності до законодавства України та міжнародного права.

В Україні вдячні членам ПАРЄ за заклик на адресу Російської Федерації негайно звільнити заручників, включаючи Надію Савченко, члена української парламентської делегації у ПАРЄ, а також інших українських громадян, що незаконно утримуються у російських в‘язницях. Так само Асамблея виступила на захист прав кримських татар, зокрема відзначила масові факти залякування населення, переслідування і дискримінації етнічних українців та кримських татар, йдеться у коментарі речника МЗС.