rus.ruvr.ru

Про це йдеться у проекті висновків надзвичайного засідання Ради ЄС, яким володіє УНІАН. Надзвичайне засідання відбудеться у четвер, 29 січня, в Брюсселі і скликане через загострення ситуації на сході України.

„У зв'язку з погіршенням ситуації Рада погодилася, у повній відповідності з вимогами законодавства ЄС, продовжити обмежувальні заходи щодо фізичних та юридичних осіб за погрозу або підрив суверенітету і територіальної цілісності України, прийняті у березні 2014 та потім оновлені, до грудня 2015 року”, - йдеться в проекті висновків.

Читайте такожВ Європарламенті назвали "неприйнятною" відкриту проросійську позицію нового уряду Греції

Відео дня

Також у проекті міститься заклик до Високого представника ЄС і Єврокомісії впродовж тижня представити пропозиції для рішення щодо додаткових списків.

„Рада ЄС буде продовжувати уважно стежити за ситуацією на місцях і буде діяти відповідним чином. Рада просить, щоб Єврокомісія та Європейська дипломатична служба продовжили підготовчу роботу щодо будь-яких відповідних заходів, зокрема щодо подальших обмежувальних заходів, спрямованих на забезпечення швидкої і всеосяжної реалізації Мінських домовленостей”, - зазначається у проекті висновків.