УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль на прес-конференції в Києві.

Відео дня

“Попередньо дійсно є домовленість про проведення засідання сьогодні-завтра”, - сказала вона.

За словами Зеркаль, зараз іде погодження документу, в основу якого ляже виконання Мінських домовленостей, зокрема відведення техніки і озброєнь.

Вона також зазначила, що МЗС України готове до засідання Тристоронньої контактної групи.

Як повідомляв УНІАН, 29 січня президент України Петро Порошенко зустрівся з учасниками Тристоронньої контактної групи - спеціальним представником діючого голови ОБСЄ, послом Хайді Тальявіні, послом Російської Федерації в Україні Михайлом Зурабовим і президентом України в 1994-2005 роках Леонідом Кучмою.

Читайте такожКонсультації щодо можливих переговорів у Мінську поки не завершилися - МЗС

Глава держави закликав учасників Тристоронньої контактної групи невідкладно провести консультації з підписантами Мінських домовленостей, практичним результатом яких мають стати рішення про негайне припинення вогню і відведення важких озброєнь від лінії зіткнення, зафіксованої в Мінському меморандумі від 19 вересня 2014 року, фіксація конкретних часових рамок виходу сторін на вказану лінію; відновлення контролю України на неконтрольованих ділянках українсько-російського державного кордону в Донецькій і Луганській областях і введення постійного моніторингу на кордоні з боку ОБСЄ; розблокування питання надання постраждалим районам Донецької і Луганської областей товарів першої необхідності й гуманітарної допомоги, а також істотний прогрес у звільненні заручників і незаконно утримуваних осіб.

Того ж дня, за даними російських ЗМІ, ватажки терористичних організацій ДНР та ЛНР Денис Пушилін і Владислав Дейнего заявили, що готові взяти участь в зустрічі контактної групи в Мінську, яка анонсується на 30 січня.