Twitter Петр Порошенко

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив президент України Петро Порошенко під час засідання Ради національної безпеки і оборони у середу ввечері.

”Сьогодні вам буде запропоновано обговорити питання запрошення в Україну миротворчої місії Організації об`єднаних націй, яка діятиме відповідно до мандату Ради безпеки ООН”, - сказав він.

Порошенко зазначив, що за його дорученням це питання відпрацювали апарат РНБО, уряд, були залучені МЗС.

Відео дня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖПорошенко запропонує створити при РНБО воєнний кабінет

«Ми бачимо найкращий для нас формат - це поліцейська місія Євросоюзу. Впевнені в тому, що це буде найбільш ефективним і найбільш оптимальним гарантом безпеки в ситуації, що склалася, коли мир не дотримується - ні Росією, ні тими, хто її підтримує», - сказав президент.

Він також поінформував, що попередньо обговорював це питання під час мінських переговорів із президентом Франції та канцлером Німеччини, а також з президентом Росії, «передбачаючи, що мінські домовленості не будуть виконані».

«Після прийняття сьогоднішнього рішення, я сподіваюся, воно сьогодні буде прийнято, ми розпочинаємо офіційну роботу, звернення до наших партнерів, офіційні консультації, які зможуть забезпечити мир», - сказав глава держави.