REUTERS

Проводити місцеві вибори на вільних територіях Луганської та Донецької областей сьогодні не можна.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції заявили директор Фонду «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» Ірина Бекешкіна та професор політології Національного університету «Києво-Могилянська академія» Олексій Гарань.

"Я не поспішав би з проведенням місцевих виборів. В умовах, коли зруйнована інфраструктура, коли потрібно задіювати інші методи керування, коли не до демократії, коли там продовжують працювати гроші, що залишилися у бонз Партії регіонів", - зазначив Гарань.

Відео дня

Читайте такожНі про яку автономію Донбасу не може бути мови - Гройсман

В свою чергу, Бекешкіна зауважила: "Наприклад, по Слов'янську та Краматорську потрібно чесно сказати, що центральну владу там не жаліють. 70% впевнені, що саме вона винна в тому, що там відбувається. З іншого боку, вони також не визнають владу ДНР. Вважають, що вибори були незаконними. Також погано ставляться до місцевої влади, що там зараз є. Виникає питання - хто зараз там репрезентує владу? До того ж в цих містах на парламентських виборах лідерами став Опозиційний блок, що набрав по 30%, хоча на вибори прийшли лише 30% виборців. Тобто лідируюча політична сила представляє всього 10% населення. Якщо будуть місцеві вибори, то хто на них зможе перемогти?".

Бекешкіна переконана, що у разі проведення цих виборів в найближчий час, на них прийде ще менше людей, ніж на парламентські: "тоді цілком можливо, що переможе той, хто просто купить цих виборців харчами, грошима тощо".