@STsegolko

Президент України Петро Порошенко показав лідерам іноземних держав захоплену на Донбасі російську військову техніку.

Про це у Twitter написав прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

Відео дня

Читайте такожУкраїна представила докази військової агресії Росії - Турчинов

”Ознаки російської агресії проти України”, - написав Цеголко, розмістивши фото з Михайлівської площі, де Порошенко показував іноземним лідерам російську військову техніку.

Разом з тим, як поінформували УНІАН у прес-службі глави держави, Порошенко прокоментував гостям деякі ”експонати”, зокрема, артилерійські установки ”Град”, з яких бойовики обстрілювали мирні міста та села, уламки ракетної системи ”Смерч”, з якої було обстріляно місто Краматорськ, внаслідок чого загинуло 17 людей та понад 60 було поранено. 

Президент показав захоплені українськими військовими гранатомети, які не виробляються на території України, броньовану техніку, танк російського виробництва, залишки автомашин цивільного населення, вщент знищені вогнем під Маріуполем.

Порошенко також продемонстрував безпілотні літальні апарати виробництва Російської Федерації. Глава держави звернув увагу присутніх на те, що представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які спостерігають за дотриманням режиму припинення вогню на Донбасі, не мають змоги використовувати безпілотники, оскільки бойовики, російські військові цьому всіляко перешкоджають.

Читайте такожНа Михайлівську площу всю ніч звозили російську військову техніку

”Натомість, українські військовослужбовці зафіксували діяльність близько 120 ворожих безпілотників”, - повідомив Порошенко.

Президент поспілкувався з людьми, які прийшли на Михайлівську площу.