Міхеїл Саакашвілі / REUTERS

Екс-президент Грузії та колишній глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі публічно заявив, що збирається повернутися в Україну 1 квітня, наступного дня після першого туру президентських виборів.

У розпорядження ЗМІ потрапив квиток, за яким Саакашвілі збирається приїхати в Київ з Варшави. Його фото опублікувала "Страна".

Страна

Саакашвілі впевнений, що після того, як президент Петро Порошенко не потрапить у другий тур президентських виборів, йому ніхто не зможе заборонити в'їзд до України.

Відео дня

"У мене є електронний квиток на 1 квітня цього року. З Варшави я лечу в Київ, о 14.05 я планую приземлитися в Борисполі. Цей квиток я взяв, тому що впевнений: Порошенко не пройде у другий тур і я більш ніж упевнений, що після цього жоден прикордонник не виконає наказ Порошенка не пускати мене в Україну", - сказав він.

Читайте такожСаакашвілі вже перебуває на території Польщі

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня 2018 року Саакашвілі остаточно програв в Україні суди щодо надання статусу біженця. У липні 2017 року президент Петро Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства. Міхеїл Саакашвілі судився проти ДМС України за відмову надати йому статус біженця або особи, яка потребує додаткового захисту.

12 лютого 2018 правоохоронці затримали Саакашвілі в Києві, у ресторані «Сулугуні», і повернули в Польщу, звідки він незаконно прибув в Україну. Польська сторона прийняла Саакашвілі за реадмісією.