Порошенко заявил, что Немцов связывал Россию и Украину / Фото УНИАН

Президент України Петро Порошенко назвав вбитого російського опозиційного політика Бориса Нємцова великим другом України та великим патріотом Росії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко сказав сьогодні у Вінниці.

“Сьогодні вночі прийшла жахлива звістка — вбитий Борис Нємцов — великий друг України і великий патріот Росії, ця людина, як міст пов`язувала Україну і Росію, яка вибудовувала такі стосунки, які я хотів би бачити”.

Відео дня

Президент назвав Нємцова символом росіян, які щиро і з повагою ставляться до України: “Він боровся і віддавав все можливе для захисту свободи у своїй країні. 1 березня він мав продемонструвати, що є інша Росія, яка любить Україну, поважає права і свободи людей”. 

Президент також повідомив, що декілька тижнів тому мав розмову з Нємцовим. “Він говорив, що мав повідомити переконливі докази участі російських Збройних Сил в Україні і Борис не боявся цього. Вони його вбили”, - сказав президент і оголосив хвилину мовчання за загиблим Нємцовим.

Як повідомляв УНІАН, відомий російський опозиційний політик Борис Нємцов був застрелений у центрі Москви в ніч з 27 на 28 лютого.

У Нємцова вистрілили кілька разів у спину з автомобіля, що проїжджав. Від одержаних поранень він помер на місці.