Фото УНИАН

Народний депутат, член фракції «Народний фронт» Костянтин Матейченко відкликав проект закону про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо захисту та збереження авторитету держави) оскільки вважає, що в ньому є неправильно виписана норма, яка може трактуватися двояко.

Як зазначив народний депутат, він жодним чином не передбачав кримінального покарання за будь-яку критику влади, маючи на меті покарання за наругу над державними символами.

Костянтин Матейченко добре обізнаний у ситуації на Сході України, де саме наруга над державними символами стимулювала і продовжує стимулювати сепаратистські процеси в суспільстві. Матейченко був бойовим командиром (з 1991 по 1998 роки він обіймав посади від командира взводу до заступника військової частини А0623 Артемівської механізованої дивізії) і відразу після початку бойових дій на Донбасі взяв під свій контроль утримання ситуації в м. Артемівську Донецької області.

Відео дня

Позиція політичної партії «Народний фронт» та її лідера Арсенія Яценюка полягає в тому, що законотворча діяльність народних депутатів та уряду має чітко відповідати  європейським стандартам та міжнародним нормам, які засновані на принципах демократії, гуманізму та поваги до прав і свобод людини.