REUTERS

Як повідомила прес-служба глави держави, про це мова йшла під час телефонної розмови у "нормандському форматі" у понеділок пізно ввечері.

Президент України також наголосив на необхідності звільнення усіх заручників, які незаконно утримуються на території Донецької, Луганської областей та в Росії.

Співрозмовники підтримали українську пропозицію розмістити спостерігачів ОБСЄ на всіх точках порушення режиму припинення вогню, зокрема розпочати з 10 населених пунктів: Щастя, Попасна, Станиця Луганська, Кримське, Авдіївка, Волноваха, Гранітне, Луганське, Широкіно, район Донецького аеропорту.

Відео дня

Сторони наголосили на необхідності забезпечення безпеки та належного режиму роботи інспекторів ОБСЄ, включно з безперешкодними перевірками в місцях дислокації відведеної техніки.

Читайте такожАдвокат: Німецькі лікарі дали Савченко термін до 8 березня - далі смерть чи інвалідність

Співрозмовники також домовилися про необхідність публікації щоденного звіту ОБСЄ про порушення режиму припинення вогню, який направлятиметься усім МЗС країн Нормандського формату.

Серед інших питань співрозмовники обговорили проблему доставки української і міжнародної гуманітарної допомоги на Донбас та участі в її розподіленні Міжнародного Комітету Червого Хреста, а також енергетичні питання.

Співрозмовники домовилися про проведення у п’ятницю консультації на рівні заступників міністрів закордонних справ, де також обговорюватиметься питання миротворців.