REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив прес-секретар місії Майкл Боцюрків на брифінгу в Києві.

«З моменту оголошення про припинення вогню в середині лютого ми посилали близько 30 патрулів спостерігачів на схід України, і багато з них прямували туди, щоб спостерігати за відведенням важкого озброєння. І я змушений сказати, що було кілька випадків, коли патруль не допускали до кінцевих точок розташування відведення важкого озброєння і техніки. Безумовно, це неприйнятно», - заявив він.

Читайте такожОБСЄ хоче знати, куди саме сторони відвели важке озброєння

Відео дня

За його словами, ОБСЄ наполягають, щоб кожна сторона надавала інформацію, що допоможе ефективно здійснювати моніторинг відводу.

«Спеціальна моніторингова місія на даному етапі не може підтвердити повноцінний відвід», - заявив прес-секретар місії ОБСЄ.

«Щоб наше підтвердження мало під собою підстави, наша місія повинна знати номерні знаки важкого озброєння, куди воно відводиться, якими коридорах і де буде розташовано важке озброєння і техніка», - зазначив він.

Боцюрків також підкреслив, що ОБСЄ повинна мати можливість відвідувати місця, куди здійснюється відведення, та встановити, чи не повертається в зону АТО відведений важке озброєння.

Читайте такожкомплексом заходів

- Для українських військ: від фактичної лінії зіткнення;

- Для збройних формувань окремих районів Донецької та Луганської областей України: від лінії зіткнення по Минскиму меморандуму від 19 вересня 2014 р.