Министр иностранных дел Великобритании Филип Хэммонд / REUTERS

Про це повідомляє департамент політики та комунікацій відомства.

Як зазначається в повідомленні, Клімкін висловив вдячність за рішучу підтримку Великою Британією суверенітету та територіальної цілісності України та поінформував британську сторону про останній розвиток подій на Сході України у контексті триваючої агресії з боку Російської Федерації. 

Міністр закордонних справ України привітав спільну позицію, висловлену Прем’єр-міністром Великої Британії Девідом Камероном, Президентом США Бараком Обамою, канцлером Німеччини Ангелою Меркель, Президентом Франції Франсуа Олландом, Прем’єр-міністром Італії Матео Ренці та Президентом Європейської Ради Дональдом Туском під час організованої британською стороною відео-конференції 03 березня ц.р., на якій сторонами обговорювалися шляхи взаємодії між Європою та США для ефективної реалізації Мінських домовленостей.

Відео дня

Читайте такожПорошенко - Хеммонду: для деескалації ситуації на Донбасі необхідно ввести миротворців

Учасники зустрічі обговорили важливість продовження роботи моніторингової місії ОБСЄ на Сході України для проведення усебічного контролю за ситуацією, збільшення кількості експертів та надання додаткового обладнання місії ОБСЄ в Україні. 

Державний секретар у закордонних справах Сполученого Королівства Хаммонд відзначив важливість консолідованої позиції країн ЄС до факту російської агресії в Україні. 

Британський міністр підкреслив, що скасування впроваджених проти РФ санкцій буде безпосередньо пов’язане з повною імплементацією Мінських домовленостей. 

Хеммонд підтвердив солідарність Великої Британії з Україною та наголосив на готовності надавати подальшу підтримку нашій країні у здійсненні реформ. У цьому контексті було оголошено про виділення гуманітарної допомоги для подолання наслідків діяльності терористичних угруповань на сході Україні, підкреслюється в повідомленні.