Зеленський записав чергове відеозвернення / фото УНІАН

Обраний президентом України Володимир Зеленський звинуватив Центральну виборчу комісію у затягуванні оголошення результатів виборів.

Читайте такожВР звернулася до світової спільноти через указ Путіна про російські паспорти для жителів ОРДЛО

Як заявив політик у своєму новому відеозверненні, затягування відбувається для того, аби інавгурація сталася після 27 травня, і він не мав змогу розпустити Верховну Раду.

Відео дня

«Зараз відбуваються дуже кумедні речі. Перемога є, а повноважень немає. Хтось від мене булаву ховає», — сказав він.

Зеленський припускає, що ЦВК затягує оголошення результатів, аби Верховна Рада також відтягнула інавгурацію і призначила її на дату, пізнішу за 27 травня. Майбутній президент вважає, що це робиться тому, що після цієї дати він, за законом, не матиме права розпустити парламент.

«Мені здається, що це несправедливо. Президент, у якого довіра – 73 відсотки, має принаймні мати право думати про це і мати цю можливість. Система боїться. Це значить одне – ми всіх переможемо», – зазначив Зеленський.

Також він привітав українців з прийдешніми святами і запевнив, що все буде добре не на 73%, а «на всі 100».

Як повідомляв УНІАН, станом на 25 квітня Центральна виборча комісія прийняла на опрацювання протоколи з "мокрими" печатками від 197 з 200 окружних виборчих комісій.

Згідно з результатами опрацювання 100% електронних протоколів про результати голосування у другому турі виборів президента України, за кандидата у президенти Володимира Зеленського проголосували 73,22% виборців (13 млн 541 тис. 530 осіб), за чинного главу держави, кандидата у президенти Петра Порошенка - 24,45% (4 млн 522 тис. 320 осіб). Недійсними визнали 2,31% бюлетенів.