УНИАН

Про це, як повідомляє кореспондент "Європейської правди" сказав глава МЗС Польщі Гжегож Схетина у Брюсселі.

За його словами, протягом останніх тижнів не сталося нічого такого, що могло б стати причиною розмов про посилення санкцій.

Читайте такожУкраїна зробить усе, щоб не "заморозити" конфлікт на Донбасі - Чалий

Відео дня

"Нічого такого не сталося, щоб можна було говорити про загострення санкцій. Останньою такою складною ситуацією була атака на Маріуполь" - зазначив він.

"Зараз видається на те, що конфлікт в якийсь спосіб заморожений, треба реагувати у гнучкий спосіб на цю ситуацію. Не потрібно її радикалізувати" - наголосив міністр.

Наразі, за його словами, перед країнами ЄС стоїть питання продовження чинних санкцій, яке буде розглядатися на саміті лідерів ЄС.

"Ключ до продовження санкцій – спільна позиція всіх країн", - підкреслив Схетина.

У справі врегулювання конфлікту на сході України він виступив за пошук нових форматів, зокрема за женевський – на його думку, участь США буда б ефективною.

"Йдеться про те, щоб використовувати найефективніші засоби (вирішення конфлікту. – Ред.). Виконання мінських домовленостей важливе, але потрібно шукати наступний формат, більш ефективний, ніж нормандський. І це є викликом для тих, хто зараз провадить розмови з Росією у справі мирного вирішення", - сказав Схетина.