В Росії згадали про основи сучасного світопорядку / фото УНІАН

У Міністерстві закордонних справ Росії вважають, що заяви про відновлення ядерної зброї Україною є посяганням на основи сучасного світопорядку.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це під час форуму в Москві «Примаковські читання» заявив заступник очільника МЗС Росії Сергій Рябков.

Читайте такожПутін вивів Росію з ракетного договором

Відео дня

"Навіть з урахуванням неминучого припинення дії та існування Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності 2 серпня і, відповідно, зі зникненням зобов'язань, які на себе взяла Україна, ставши стороною цього договору після розпаду СРСР, навіть після цього Україна залишиться державою, яка є стороною договору про нерозповсюдження ядерної зброї", - сказав Рябков.

"Безвідповідальні міркування про відновлення ядерного збройового потенціалу України свідчать, як мінімум, про посягання на одну з фундаментальних основ сучасного світопорядку", - наголосив він.

Раніше УНІАН повідомляв, що Україна залишає за собою право створювати збройні системи, необхідні для забезпечення своєї обороноздатності, в тому числі відповідного ракетного озброєння. У МЗС України також зазначили, що вихід Росії з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності створює серйозну загрозу всьому європейському континенту.

Також, на думку військового експерта Ігоря Козія, після того, як Росія порушила Будапештський меморандум, ніхто не заважає Україні розвивати тактичну ядерну зброю малого радіусу дії.