Володимир Путін / REUTERS

У Кремлі пов'язали можливість зустрічі президента Росії Володимира Путіна і президента України Володимира Зеленського з початком прямих переговорів Києва з російськими бойовиками на Донбасі.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

«У міжнародних відносинах немає нічого неможливого. Ви знаєте, що президент Путін сповнений прагматизму в своєму підході до міжнародних справ, тим більше до такого важливого треку, як наші відносини з Україною», - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання про можливість зустрічі глав двох держав.

Відео дня

«Зустріч заради зустрічі, напевно, нікому не потрібна. Потрібна зустріч заради результату, а тут ми ще раз повертаємося до тези, що поки ще багато знаків питання залишається на порядку денному з тим, щоб ми мали повне розуміння про підходи нашого українського візаві до вирішення найактуальніших проблем, а саме реалізації Мінських домовленостей і виходу на прямий контакт з представниками самопроголошених республік», - підкреслив Пєсков.

Читайте такожУкраїна буде використовувати міжнародних посередників для переговорів з Росією - Богдан

Відповідаючи на запитання УНІАН, чи можливий діалог між Путіним і Зеленським без посередників, поза «нормандським форматом», Пєсков підкреслив: «Путін не відкидає жодних контактів апріорі, не виключає їх, він абсолютно готовий до контактів, він просто говорить про те, що нам треба, безумовно, спочатку зрозуміти політику наших співрозмовників, стратегічну лінію».

Пєсков додав, що спочатку треба точно розібратися в концептуальних підходах президента України, оскільки, за його словами, мали місце заяви, які «були суперечливими».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 1 липня, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк в інтерв'ю «LB» заявив, що зустріч президентів України Володимира Зеленського і Росії Володимира Путіна може відбутися. На запитання, чи реальною є зустріч Зеленського з Путіним, Данилюк відповів: «Звичайно».