Фото УНИАН

Як повідомили УНІАН у прес-службі глави держави, Закон № 246-VIII від 5 березня 2015 року врегульовує суспільні відносини, пов’язані з провадженням волонтерської діяльності в Україні.

Читайте такожПорошенко вручив нагороди жінкам - волонтерам, медикам, рятувальникам і правоохоронцям

Основним завданням законопроекту є забезпечення ефективного регулювання правовідносин, що виникають в процесі провадження волонтерської діяльності в Україні, сприяння розвитку волонтерського руху в Україні, підвищення якості надання волонтерської допомоги.

Відео дня

Закон визначає напрями волонтерської діяльності, уточнює терміни «волонтерська діяльність», «волонтер», знімає обмеження для здійснення волонтерської діяльності організаціями та установами, уточнює права та обов’язки волонтерів і організацій та установ, які залучають до своєї діяльності волонтерів, пояснює особливості відшкодування витрат, пов’язаних з наданням волонтерської допомоги; інших змін, які сприятимуть розвитку волонтерської діяльності.

Законом також вносяться зміни щодо добровільного страхування життя і здоров’я волонтерів на період надання волонтерської допомоги організаціями та установами, які залучають до своєї діяльності волонтерів.