УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це депутат від «НФ» Антон Геращенко повідомив журналістам після відвідування прокуратури та спілкування з Шокіним.

"Віктор Миколайович Шокін прийняв нашу заяву, доручив Павлу Жебрівському, начальнику одного з управлінь Генеральної прокуратури, проводити розслідування з цього питання", - сказав Геращенко.

Крім того, він вважає, що, згідно з Кримінальним процесуальним кодексом України впродовж найближчого місяця цілком реально допитати зазначених осіб.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, сьогодні депутати від "НФ" прийшли до Генпрокуратури подати заяву з вимогою допитати Хорошковського, Фірташа і Льовочкіна з приводу купівлі-продажу телеканалу "Інтер" у 2013 році.

Читайте такожТелеканалу "Інтер" оголошено попередження за підсумками перевірки

Як заявив Геращенко, депутати просять встановити походження 2,5 млрд доларів, за які Хорошковський продав свої акції телеканалу. Депутати вважають, що це могли бути гроші з РФ.

"Раніше, до січня цього року, 29% акцій телеканалу "Інтер" належали Першому каналу громадського російського телебачення", - наголосив депутат.

"Партія просить Генпрокуратуру допитати Хорошковського - за яких обставин було продано телеканал, громадянина Фірташа - про те, де він взяв 2,5 млрд доларів...", - сказав Геращенко.

Також депутати від «НФ» просять ГПУ допитати депутата від «Опозиційного блоку» Льовочкіна на предмет того, звідки у нього гроші, аби купувати багатомільйонні пакети акцій.