Зеленський поговорив по телефону з Путіним / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський провів першу телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Кремля, розмова відбулася за ініціативою української сторони.

«Обговорювалися питання врегулювання на південному сході України та спільної роботи по поверненню утримуваних з обох сторін осіб. Досягнута домовленість про продовження цієї роботи на рівні експертів», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Обговорювалася також можливість продовження контактів у "нормандському форматі".

Читайте такожПутін відповів на пропозицію Зеленського про переговори щодо України

Як повідомляв УНІАН, Раніше 8 липня президент України Володимир Зеленський запропонував президенту Росії Володимиру Путіну формат переговорів за участю президента США Дональда Трампа. "Хочу звернутися до президента Росії Володимира Путіна. Треба поговорити? Треба. Давайте. Обговоримо, чий Крим і кого там немає на Донбасі. Компанію для розмови пропоную таку: я, ви, президент США Дональд Трамп, прем'єр Великобританії Тереза Мей, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон. Місце? Думаю, Олександр Григорович Лукашенко з задоволенням прийме нас з вами в Мінську. Ми не міняємо і не відмовляємося ні від яких дипломатичних форматів. Ми пропонуємо поговорити, адже треба поговорити? Правда?" - заявив він.

У Кремлі відповіли, що ініціатива президента України Володимира Зеленського обговорити конфлікт на Донбасі у Мінську за участю лідерів РФ, Франції, України, ФРН, Великобританії і США буде розглянута.