Дмитро Пєсков / REUTERS

У Кремлі у зв'язку з наміром України видавати свої паспорти етнічним українцям заявили, що Росія не визнає подвійне громадянство.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Читайте такожМЗС звинуватило спілку угорців у сепаратизмі через публікацію в газеті мапи Закарпаття у складі Угорщини

Відео дня

Він наголосив, що навіть якщо росіяни отримають друге громадянство, «вони все одно залишатимуться громадянами Росії, користуватися всіма передбаченими законодавством правами й обов'язками».

При цьому Пєсков не знає, скільки громадян РФ захочуть отримати українські паспорти після указу президента РФ Володимира Путіна про спрощене отримання російського громадянства.

«Цього я вам не можу сказати. Я не думаю, що є якісь розрахунки, можна прогнозувати до посиніння. Але ці цифри, ви розумієте, вони матимуть абсолютно відносне значення», - сказав Пєсков, відповідаючи на питання, чи є розуміння у Кремля, яка кількість людей в РФ скористаються можливістю отримати паспорт України.

«Ну, це внутрішня справа України, власне, як і внутрішня справа Росії - ухвалювати рішення, які були формалізовані президентом, з підписанням відповідного указу. Ви знаєте, скільки прохань і звернень надходило зі згаданих регіонів України і самопроголошених республік, і ця тема порушувалась під час останньої прямої лінії. Ось, власне, вона давно зріла, тому реакція цілком обґрунтована. Повторюю, це внутрішня справа України», - сказав Пєсков журналістам, відповідаючи на прохання прокоментувати заяву президента України Володимира Зеленського про спрощення видачі паспортів етнічним українцям.