Украина не будет экстрадировать Саакашвили в Грузию / Фото УНИАН

Як повідомили в управлінні зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури, ГПУ завершила проведення екстрадиційної перевірки за запитом головної прокуратури міністерства юстиції Грузії про видачу Михайла Саакашвілі для притягнення до кримінальної відповідальності за нібито вчинення ряду злочинів з використанням посадових повноважень в період, коли він обіймав політичну посаду в цій державі.

Читайте такожГПУ отримала від грузинських колег запит про екстрадицію Саакашвілі

За результатами перевірки ГПУ дійшла висновку про існування ризику того, що запит про видачу Михайла Саакашвілі зроблено компетентними органами Грузії з метою його переслідування з політичних мотивів. Крім того, його екстрадиція суперечила б вимогам Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року.

Відео дня

За таких обставин Генпрокуратура як центральний орган України з питань видачі правопорушників прийняла рішення про відмову в екстрадиції Михайла Саакашвілі, про що повідомлено грузинських колег.

Як повідомляв УНІАН, в лютому ГПУ отримала від генпрокуратури Грузії документи на екстрадицію Михайла Саакашвілі та розпочала перевірку наданих матеріалів. 13 лютого своїм указом президент Петро Порошенко створив Консультативну міжнародну раду реформ і призначив Михайла Саакашвілі її головою.