Богдан у липні попросив Кабмін про подання на звільнення Кличка / kiev.klichko.org

Чинний склад Кабінету міністрів не буде розглядати питання погодження звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації.

Про це повідомив прес-секретар прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана Василь Рябчук на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожЗеленський звільнив заступника секретаря РНБО

Відео дня

«Колеги-журналісти, відповідаю всім одразу. Питання погодження звільнення Віталія Кличка було обговорено з урядовцями. Прийнято рішення, що чинним складом уряду розглядатись воно не буде», - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, 24 липня керівник Офісу президента України Андрій Богдан направив міністру Кабінету міністрів Олександру Саєнку лист з проханням щодо подання на звільнення Кличка з посади голови КМДА.

"Відповідно до закону "Про місцеві державні адміністрації", керівники місцевих державних адміністрацій призначаються президентом України за поданням прем'єр-міністра на строк повноважень президента", - наголосив заступник глави Офісу президента Руслан Рябошапка.

Він нагадав, що Кличка було призначено на посаду голови Київської міськдержадміністрації тодішнім президентом України Петром Порошенком у червні 2014 року.

"Відповідно, прем'єр-міністр повинен виконати вимогу закону і внести подання про звільнення голови Київської міської державної адміністрації", - підкреслив Рябошапка.

При цьому він зауважив, що Гройсман вніс подання про звільнення всіх голів місцевих адміністрацій, крім голови КМДА.

За словами Рябошапки, прем'єр має подати відповідне подання президенту. Рябошапка висловлював сподівання, що це питання буде розглянуто на найближчому засіданні Кабінету міністрів.

Водночас він закликав не політизувати питання звільнення голови КМДА.

26 липня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що уряд на найближчому засіданні розгляне питання щодо подання на звільнення Кличка.

Київський міський голова Кличко вважає антиконституційними дії з позбавлення його повноважень голови КМДА.