Дональд Трамп / REUTERS

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп не виключив можливості запрошення президента Росії Володимира Путіна наступного року на саміт «Великої сімки», який відбудеться в США.

Як повідомляє Bloomberg, про це президент США сказав у неділю, 25 серпня, у французькому місті Біарріце перед початком денної сесії G7.

Читайте такожМакрон і Трамп в рамках саміту G7 обговорять ситуацію в Україні

Відео дня

«Президент Дональд Трамп каже, що «цілком можливо», що він запросить Володимира Путіна як гостя на саміт «Великої сімки» до США наступного року», - йдеться в публікації агентства.

Як повідомляв УНІАН, 20 серпня 2019 року президент США Дональд Трамп заявив, що підтримав би повернення Росії до складу G8. Формат «Великої вісімки» в 2014 році було трансформовано у «Велику сімку» через окупацію Росією Криму й дестабілізацію ситуації на Донбасі.

Німеччина і Велика Британія виступили проти.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що повернення РФ в G7 є можливим після врегулювання кризи в Україні.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія може повернутися в G7 лише після припинення агресії проти України.

Прес-секретар МЗС РФ Марія Захарова назвала цю заяву Зеленського «безглуздим набором літер» і пообіцяла «по-братськи» допомогти.

Потім в Адміністрації президента США заявили, що Росія першою повинна попросити про повернення у формат «Великої сімки».