Денісова сподівається повернути інших українців вже цього року / фото УНІАН

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова розповіла, що Україна після обміну 7 вересня планує повернути з РФ на батьківщину й інших політв’язнів.

Про це вона розповіла в ефірі "Сніданку з 1+1", передає ТСН.

Читайте такожУ ПАРЄ заявили, що Цемах повинен співпрацювати зі слідством у справі MH17

Відео дня

"Українці звільнені з полону є вільними громадянами. Десять політв'язнів були помилувані президентом Росії, один - пан Бекіров звільнений під особисте зобов'язання та 24 моряки були звільнені під особисте зобов'язання моє, як людини яка заслуговує на довіру згідно з статтею 103 Кримінального процесуального кодексу РФ", - розповіла вона.

Згідно з рішенням трибуналу, Росію зобов'язали невідкладно звільнити моряків та кораблі.

За словами Денісової, коли вона вступила на цю посаду, 2018 року, вона об'їхала українські тюрми, в яких перебували російські громадяни для того, щоб вони написали заяви на обмін на ім'я Володимира Путіна.

Щодо того, чим поступилася Україна під час обміну, Денісова сказала: "Нічого немає важливішого, ніж людина та її життя".

"Саме Зеленський зайняв позиції, що до 24 моряків потрібно додати політв'язнів. Ми не зупиняємось, ми проводимо особисті перемовини, президент і керівник робочої групи, саме пан Єрмак, проводять перемовини для того, щоб повернути всіх. Зараз наших, ті які ідентифіковані, 113, з них 89 кримських татар. Перспективи обміну є, я вважаю, що цього року обмін відбудеться", - додала Денісова.